Çin Uygur İslami gruplarının örgütleri. Batı ülkelerinde. – İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısını desteklemek

Houssam hammod

Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı Mescid-i Aksa Tufanı operasyonu, İsrail ile Filistin arasında uzun süredir devam eden savaşta ve Filistin halkının İsrail’in baskı politikalarına karşı ayaklanmasında tarihi bir dönüm noktası oldu. İsrail’in daha sonra başlattığı karşı saldırılar ve özellikle sivillere yönelik bombardımanlar, bölge halkının canının hiçe sayıldığı, hatta uluslararası savaş hukukunun bile ihlal edildiği bir savaş ortamı yarattı.

Filistin’in İsrail politikalarına karşı mücadelesi doğal olarak İslam mücadelesi olarak görüldü ve Müslüman ülkeler Filistin halkına desteklerini ilan etti

Peki ya Dolkun İsa, Ömer Kanat vb? Onların tutumu neydi?

İsrail ordusunun gelişigüzel bombardımanları nedeniyle binlerce masum Filistinli trajik bir şekilde hayatını kaybederken, Dünya Uygur Kongresi Başkanı Dolkun İsa, Hamas’ın İsrailli sivillere yönelik saldırısını şiddetle kınadı ve İsrail’e açık desteğini ifade etti. Uygur İnsan Hakları Projesi Başkanı Ömer Kanat şunları söyledi: “Biz Uygurlar, Yahudi desteğini asla unutmayacağız.” Amerika Birleşik

Devletleri’ndeki Campaign For Uygurs’un kurucusu Rushan Abbas da aynı saçma görüşü dile getiriyor. Açıkça görülüyor ki, bu Müslüman pislikler, yaptıkları, İslam’ın ilke ve öğretileriyle bağdaşmıyor,

barışa değer veren Müslümanların inançlarıyla çelişiyor. Bu İsrail uşakları kendi etnik kökenlerine ihanet ediyor, İslam’a ihanet ediyor, hak ve adalete ihanet ediyor. Dolkun İsa gibi kişileri ayrıca bu ayın sonunda Japonya’da Uygur müttefiklerinin ve aktivistlerinin bazı temelsiz ve varsayımsal sorunlara küresel tepkiyi tartışmak üzere bir araya geleceği bir uluslararası Uygur forumu düzenlemeyi planlıyor.

 

Ve bunlar örgütlerinin Yahudi örgütlerinden ciddi miktarlarda fon sağladığı biliniyor. Elie Wiesel İnsanlık Vakfı, üç Uygur örgütüne destek olmak için toplam yüzbinlerce doları bulan önemli bağışlar sağladı. Hibeden yararlananlar arasında Dünya Uygur Kongresi ve Uygur İnsan Hakları Projesi de yer alıyor. Bu grupların İsrail şiddetine destek için seslerini yükselteceklerine şüphe yok! Yüzbinlerce dolar fon aldılar!

 

Dolkun İsa, Ömer Kanat gibi kişilerin Yahudi örgütlerinden fon alması tesadüf değil; hepsi dünyayı kuşatmaya çalışan ABD’nin ayrı ama aslında koordineli kollarını temsil ediyor.
Buradan, barışa ve adalete değer verenleri, İsrail destekli bu onlarını boykot etmek için derhal harekete geçmeye çağırıyoruz!

شاهد أيضاً

طرابلسي بحث شؤونًا ثقافية مع المرتضى

زار نائب جمعية “المشاريع الخيرية الإسلامية” في لبنان، النائب الدكتور عدنان طرابلسي، وزير الثقافة في …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *